ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

Αρχική/DIAGNOSTICS/ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ2019-05-17T13:42:03+03:00

Project Description

Τμήματα για τους μικρούς επισκέπτες μας

Αν και τα παιδιά δεν χρειάζονται εξετάσεις τόσο συχνά όπως οι ενήλικες, όταν είναι η στιγμή που θα κάνουν, στο ΙΑΜΑ είμαστε έτοιμoι να τα καλωσορίσουμε!  Η πολυετής εμπειρία μας και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος μας, θα κάνει την επίσκεψη σας αναίμακτη.

Αιματολογικό τμήμα

Εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και στελεχωμένο με πολύ έμπειρο προσωπικό το ΙΑΜΑ εκτελεί όλες τις Μικροβιολογικές, Αιματολογικές, Ανοσολογικές και Βιοχημικές εξετάσεις με εξειδίκευση στα παιδιά.

Υπέρηχοι Παιδιών

Το Τμήμα Υπερηχοτομογραφίας διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο υπερηχοτομογράφο, τελευταίας τεχνολογίας, με ειδικές εφαρμογές (πανοραμική λήψη, ειδικό λογισμικό εντοπισμού σκιαγραφικών υπερήχων)και άρτια καταρτισμένη ιατρική ομάδα η οποία εκτελεί όλες τις γνωστές υπερηχογραφικές παιδιατρικές εξετάσεις.

Τρόποι να νιώσουν τα παιδιά πιο άνετα κατά την διάρκεια των εξετάσεων

Η πολυετής εμπειρία μας θα βοηθήσει έτσι ώστε η όλη διαδικασία να είναι γρήγορη, ανθρώπινη και αναίμακτη για τους μικρούς εξεταζόμενους μας.

 • Προετοιμασία – Μιλήστε του από το σπίτι, εξηγώντας την διαδικασία με απλά λόγια και τους λόγους που πρέπει να γίνει η εξέταση.
 • Κάντε την εμπειρία παιχνίδι – Μπορείται να παίξετε ένα παιχνίδι με ρόλους, δείχνοντας του τι θα γίνει και ζητήστε του να κάνει το ίδιο σε κάποιο λούτρινο κουκλάκι.
 • Συσχετίστε το κάτι που αναγνωρίζει – Στην πιο δύσκολη, για το παιδάκι κατά την άποψη σας φάση της εξέτασης, πείτε του να σκεφτεί ότι διαρκεί όσο το αγαπημένο του τραγούδι.

 • Επιβράβευση – Αν και πιθανόν θα το κάνατε έτσι και αλλιώς, καλό είναι να περιμένει κάποια μικρή ευχάριστη έκλπηξη επιβράβευσης.

Υπηρεσίες στην Διάγνωση

Αιματολογικό Υπηρεσίες

 • Αιμοληψίες κατ’ οίκον
 • Γενική αίματος-πλακάκι (μικροσκοπική εξέταση επιχρίσματος περιφερικού αίματος)
 • Έλεγχος πήξης-αιμόστασης
 • ΔΕΚ
 • ΤΚΕ
 • Ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης
 • Ομάδα αίματος, παράγοντας Rhesus
 • Άμεση-έμμεση Coombs

Μικροβιολογικές Υπηρεσίες

 • Καλλιέργειες όλων των βιολογικών δειγμάτων για αερόβια-αναερόβια μικρόβια και μύκητες.
 • Ταυτοποίηση μικροβίων
 • Αντιβιόγραμμα
 • Γενική και καλλιέργεια ούρων
 • Γενική και καλλιέργεια κοπράνων
 • Παρασιτολογική-μικροσκοπική εξέταση κοπράνων
 • Καλλιέργεια κοπράνων
 • Ιολογικός έλεγχος
 • Καλλιέργεια πύου-τραύματος
 • Καλλιέργεια δέρματος-τριχών-ονύχων για μύκητες
 • Καλλιέργεια φαρυγγικού επιχρίσματος και πτυέλων
 • Καλλιέργεια ωτικού εκκρίματος

Βιοχημικές Υπηρεσίες

 • Βιοχημικός έλεγχος
 • Νεοπλασματικοί δείκτες
 • Έλεγχος βιταμινών
 • Λιπιδαιμικός έλεγχος

Ανοσολογικές Υπηρεσίες

 • Έλεγχος αυτοάνοσων νοσημάτων

Προληπτικές Εξετάσεις

Στα πλαίσια της πρόληψης, προχώρησαμε στην δημιουργία ειδικών πακέτων εξετάσεων με κριτήρια που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των παιδιών.

Ο προληπτικός έλεγχος έχει σημαντικό ρόλο καθώς αξιολογεί την γενική κατάσταση της υγείας του παιδιού,  την ύπαρξη προδιάθεσης για κάποια πάθηση και την έγκαιρη διάγνωση διαφόρων νοσημάτων.

Οι ανάγκες πρόληψης της υγείας του παιδιού και η ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, μας παρέχουν σήμερα σύγχρονα, αξιόπιστα εργαλεία για την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση διαφόρων παθήσεων στο αρχικό τους στάδιο. Γι΄αυτό, το ΙΑΜΑ δημιούργησε και προσφέρει μια σειρά από ειδικές εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προσιτές τιμές, βασισμένες σε διεθνή πρότυπα, οι οποίες καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις σύγχρονες διαγνωστικές απαιτήσεις της προληπτικής ιατρικής. Οι κύριες κατηγορίες των check ups είναι:

Δεδομένου του καθημερινού εντατικού προγράμματος κατά την επιστροφή στο σχολείο και στις αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργήσαμε στοχευμένα προληπτικά πακέτα εξετάσεων για τα παιδιά. Δείτε Check up Back to School…
O τακτικός έλεγχος της υγείας των παιδιών είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν των ενηλίκων. Στο ΙΑΜΑ σχεδιάσαμε πακέτα εξετάσεων βασισμένα στις ιδιατερότητες της παιδικής ηλικίας, όπως έντονη αθλητική δραστηριότητα λόγω του παιχνιδιού, πιθανές αλλεργίες – αμυγδαλίτιδες, διατροφική επάρκεια – διαταραχές βάρος, θέματα ανάπτυξης – συγκέντρωσης. Δείτε Check ups Παιδιών…
Οι απαιτήσεις της καθημερινής ζωής, το σχολείο, και οι κάθε είδους δραστηριότητες καταπονούν τον οργανισμό του παιδιού.  Σε συνδυασμό και με τις άστατες διατροφικές συνήθειες πολλές φορές μειώνουν τα επίπεδα σημαντικών βιταμινών του οργανισμού για την σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Κάνοντας τακτικά ένα στοχευμένο check up εντοπίζουμε τυχόν ελλείψεις σε απαραίτητες βιταμίνες και όχι μόνο, στον οργανισμό του.         Δείτε Check up Ευζωϊας & Ευεξίας…
Ξεκινώντας κάθε μορφή άσκησης, είναι σκόπιμο, να κάνουμε ένα check up για να επιβεβαιώσουμε το επίπεδο της φυσική μας κατάστασης, ειδικά εάν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά εντατικής άσκησης.  Δείτε Check up Προαθλητικό…

Παθήσεις & Συμπτώματα

Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερο είναι γιατί η πρόληψη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας αλλά και γιατί η πρόσβαση στις εξετάσεις πρόληψης είναι πιο προσιτή.  Έτσι κοινές παθήσεις όπως Αναιμία, Καρδιακά νοσήματα, που εντοπίζονται σε αρχικό στάδιο, αντιμετωπίζονται πολύ πιο εύκολα, ακολουθώντας τα παρακάτω 3 βήματα:

Στο IAMA δημιουργήσαμε για εσάς τον χώρο στον οποίο μπορείτε, γρήγορα, άμεσα και ανθρώπινα να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα της υγείας σας και των αγαπημένων σας προσώπων καθώς και τα επόμενα βημάτα εάν απαιτείται.

Ο έλεγχος υγείας στην παιδική ηλικία

Ο προληπτικός έλεγχος στην παιδική ηλικία είναι σημαντικός καθώς τα παιδιά, μόλις ξεκινούν την ζωή τους και πρέπει να παρακολουθούμε την ανάπτυξη τους. Υπάρχουν κάποια νοσήματα όπως τα νοσήματα όπως η αθηρωμάτωση – αρτηριοσκλήρυνση που αρχίζουν από την παιδικά ηλικία. Η κληρονομική προδιάθεση επιταχύνει την εμφάνιση αρκετών νοσημάτων που από μόνα τους θα εμφανίζονταν αργότερα στη ζωή τους. Γιαυτό δεν είναι σπάνιο ένα οξύ στεφανιαίο επεισόδιο (έμφραγμα μυοκαρδίου) σε ηλικίες κάτω των 30 ετών.

Το check-up που προτείνουμε για παιδιά περιέχει αρκετές αιματολογικές και μη εξετάσεις «κλειδιά» που είναι δυνατό να οδηγήσουν άμεσα ή να κατευθύνουν προς τη διάγνωση ποικίλων αιματολογικών – μεταβολικών – ενδοκρινολογικών νοσημάτων ή διαταραχών (καρδιάς – ήπατος – νεφρών –μυών κ.ά.).

Η μη έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική αλλά και νοητική – ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

Υπερ ή υποθυρεοειδισμός

Ελέγχουμε προληπτικά την σωστή ρύθμιση του θυρεοειδή αδένα ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, ειδικά εάν υπάρχει κληρονομικότητα. Στα παιδιά, μια παρατεταμένη δυσλειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να εκφραστεί με παχυσαρκία, έλλειψη συγκέντρωσης, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα στην συμπεριφορά και την ανάπτυξη.

Σιδηροπενία με ή χωρίς αναιμία

Ο παιδίατρος θα εξετάσει αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων σε συνδυασμό με την κλινική εικόνα του παιδιού για την εκτίμηση της επάρκειας του διατροφικού σιδήρου. Η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών, δημιουργεί συχνά προβλήματα στην απορρόφηση του σιδήρου.
Η έλλειψη σιδήρου, προκαλεί αναιμία με συμπτώματα κούρασης, αλλαγή συμπεριφοράς στα παιδιά, μέχρι και μαθησιακές δυσκολίες.

Υποβιταμίνωση D

Η βιταμίνη D3  είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη του ασβεστίου στα οστά και την ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.  Η έλλειψη της είναι αιτία καθυστερημένης οστικής ανάπτυξης, σκελετικών ανωμαλιών – ραχίτιδες στα παιδιά. Τρώγοντας τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D και παίζοντας έξω στον ήλιο θα πάρουν τις 400 διεθνείς μονάδες  (IU) που χρειάζονται κάθε μέρα.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεώτερες Εξελίξεις στην Ιατρική, Θέματα για την Υγεία, την Ομορφιά, την Ευεξία – Wellness.

Τελευταία Νέα στην Υγεία- Ανακαλύψτε Συμβουλές και Προτάσεις για Ευζωϊα & Ευεξία

Γίνετε Μέλος του ΙΑΜΑ και βελτιώστε την Υγεία σας Σήμερα!