ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ

Αρχική/MEDICAL/ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ2019-05-17T12:56:16+03:00

Project Description

Καρδιακές Παθήσεις – η Πρώτη Αιτία Θανάτου

Το Καρδιολογικό Τμήμα του ΙΑΜΑ, με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, σας προσφέρει υπηρεσίες καρδιακής υγείας, πρόληψης και συμβουλευτικής αλλά και προσωποποιημένες θεραπείες βάση των δικών σας αναγκών.

Σας ενημερώνουμε με απλά, κατανοητά λόγια, χωρίς πολύπλοκους ιατρικούς όρους για τις αιτίες που προκαλούν καρδιακιές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Στο 80% των περιπτώσεων οι σημαντικότερες αιτίες είναι το κάπνισμα, οι μη σωστές διατροφικές επιλογές, η καθιστική ζωή, το στρες και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν συμπτώματα και η πρώτη ένδειξη είναι συνήθως, το έμφραγμα του μυοκαρδίου ή το εγκεφαλικό επεισόδιο.

8 Συμπτώματα που Δεν πρέπει να Αγνοήσετε!

Εάν νιώθετε κούραση ή αδιαθεσία και ζάλη, μην το αποδίδετε στην κούραση της δουλειάς. Αξιολογήστε λίγο προσεκτικότερα τα συμπτώματα καθώς φαινομενικά συνήθη συμπτώματα συνδέονται με καρδιακές παθήσεις.

 • Ζάλη ή Λιποθυμία – Αν και πολλές αιτίες μπορεί να σας προκαλέσουν λιποθυμικό επεισόδιο, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το έμφραγμα ή τις αρρυθμίες.
 • Ναυτία, Δυσπεψία πόνο στο Στομάχι – Άθρωποι που παθαίνουν καρδιακή προσβολή ή είναι πολύ κοντά στο να “πάθουν” έχουν αυτά τα συμπτώματα.
 • Πόνος στο χέρι – Αποτελεί κλασσικό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής και μαρτυρά κακή κυκλοφορία του αίματος.
 • Γρήγορος , Ακανόνιστος Καρδιακός Παλμός – Σε συνδιασμό με αδυναμία και ζάλη αποτελεί σοβαρό σύμπτωμα και μπορεί να υποδηλώνει σοβαρή καρδιακή πάθηση.
 • Κουράζεστε εύκολα – Εάν απλές καθημερινές ενέργειες όπως να ανεβείτε σκάλες σας κουράζουν ανεξήγητα και ασθαίμενετε τότε επικοινωνήστε με τον γιατρό σας άμεσα.
 • Βήχας – Συνήθως ο βήχας δεν σχετίζετε με τις καρδιακές παθήσεις εάν δεν υπάρχει σχετικός κίνδυνος, εάν όμως είναι επίμονος, με φλέματα ενώ δεν έχετε κρυολόγησει, τότε επισκευτείτε τον γιατρό σας.
 • Πόνος στο Στήθος και στην Πλάτη – Εάν έχετε πόνο στο στήθος σας που εξαπλώνετε τότε μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιου καρδιακού νοσήματος.
 • Πρησμένα Χέρια, Πόδια – Σημαίνει κατακράτηση υγρών στο σώμα, κάτι που προκαλεί η καρδιακή ανεπάρκεια.

Εάν εμφανίζετε κάποια από τα ανωτέρω συμπτώματα, δεν συνεπάγετε ότι αντιμετωπίζεται απαραίτητα κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.  Παρόλα αυτά θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την διερεύνηση των συμπτωμάτων με τις κατάλληλες εξετάσεις και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Ολοκληρωμένες Καρδιολογικές Υπηρεσίες

Παρέχουμε Καρδιολογική Φροντίδα Υψηλών προδιαγραφών με έγκυρη διάγνωση και αναλυτική ενημέρωση των ενδεδειγμένων μεθόδων θεραπείας των καρδιολογικών προβλημάτων.  Οι εξετάσεις που διενεργούνται στο καρδιολογικό ιατρείο μας είναι:

Υπερηχογράφημα ή Triplex Καρδιάς

Είναι μία απλή, ανώδυνη και μη επεμβατική καρδιολογική εξέταση, που επιτρέπει στον καρδιολόγο να αξιολογήσει τη δομή και την λειτουργία των κοιλοτήτων και των βαλβίδων της καρδιάς. Η εξέταση γίνεται με ειδική συσκευή που εκπέμπει υπερήχους, αναλύει το σήμα που λαμβάνει από τις καρδιακές δομές και το μετατρέπει σε εικόνα.  Τα συμπεράσματα εξάγονται άμεσα για την κατάσταση της καρδιάς σε ηρεμία.

Η διάρκεια της εξέτασης είναι συνήθως 20-30 λεπτά ανάλογα με το καρδιαγγειακό ιστορικό του εξεταζόμενου.  Δεν χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία αλλά θα σας ζητηθεί να βγάλεται τα ρούχα σας από την μέση και πάνω και να ξαπλώσετε  ανάσκελα στο εξεταστικό κρεβάτι.  Ο καρδιολόγος θα σας βάλει λίγο ζελέ για την καλύτερη μετάδοση των υπερηχητικών κυμάτων, καθώς θα μετακινεί τον ηχοβολέα στο θώρακας σας, στο μέρος της καρδιάς αλλά και σε γύρω σημεία έτσι ώστε να εξετάσει την καρδιά από διαφορετικές γωνίες.

Τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος μεταξύ άλλων δείχνουν:

 • Η δομή, το πάχος και η κίνηση των καρδιακών βαλβίδων – Αν και πολλές αιτίες μπορεί να σας προκαλέσουν λιποθυμικό επεισόδιο, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το έμφραγμα ή τις αρρυθμίες.
 • Η συσταλτικότητα της καρδιάς- Άθρωποι που παθαίνουν καρδιακή προσβολή ή είναι πολύ κοντά στο να “πάθουν” έχουν αυτά τα συμπτώματα.
 • Άλλα δομικά ή λειτουργικά προβλήματα – Αποτελεί κλασσικό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής και μαρτυρά κακή κυκλοφορία του αίματος.
 • Κολπική Μαρμαρυγή – Σε συνδιασμό με αδυναμία και ζάλη αποτελεί σοβαρό σύμπτωμα και μπορεί να υποδηλώνει σοβαρή καρδιακή πάθηση.
 • Συγγενής καρδιοπάθειες – Εάν απλές καθημερινές ενέργειες όπως να ανεβείτε σκάλες σας κουράζουν ανεξήγητα και ασθαίμενετε τότε επικοινωνήστε με τον γιατρό σας άμεσα.
 • Το μέγεθος και το σχήμα της καρδιάς σας – Συνήθως ο βήχας δεν σχετίζετε με τις καρδιακές παθήσεις εάν δεν υπάρχει σχετικός κίνδυνος, εάν όμως είναι επίμονος, με φλέματα ενώ δεν έχετε κρυολόγησει, τότε επισκευτείτε τον γιατρό σας.
 • Λοίμωξη στον σάκο γύρω από την καρδιά (περικαρδίτιδα) – Εάν έχετε πόνο στο στήθος σας που εξαπλώνετε τότε μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιου καρδιακού νοσήματος.
 • Πνεμονική υπέρταση – Σημαίνει κατακράτηση υγρών στο σώμα, κάτι που προκαλεί η καρδιακή ανεπάρκεια.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Το καρδιογράφημα ή ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι μία μη επεμβατική διαγνωστική εξέταση που ανιχνεύει τα μικρά ρεύματα που παράγονται στην καρδιά μας και αποτελεί κομμάτι της εξέτασης ρουτίνας. Με τον καρδιογράφο γίνετε η άμεση διάγνωση για οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που οφείλεται σε αιφνίδια και πλήρη (100%) απόφραξη της κεντρικής αρτηρίας της καρδιάς.  Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής μεταφέρεται στο νοσοκομείο άμεσα, έτσι ώστε σε περίπτωση ανακοπής, να επανέλθει και γρήγορα να λάβει αγωγή για να περιοριστούν οι επιπτώσεις του εμφράγματος.

Επίσης μπορούμε με το καρδιογράφημα να εντοπίσουμε παλαιότερα εμφράγματα που ίσως δεν έδωσαν κανένα σύμπτωμα ή ο ασθενής δεν τα κατάλαβε, καθώς ακόμα αρρυθμίες, όπως κολπική μαρμαρυγή, ή βραδυκαρδίες όπου ίσως να απαιτείτε η τοποθέτηση βηματοδότη.

Ηλεκτρόδια (10) τοποθετούνται ανώνυνα με μηχανισμό μικρής βεντούζας, στους βραχίωνες, τα πόδια, το στήθος, είναι σημαντικό να παραμείνετε ακίνητοι έτσι ώστε να οι κινήσεις των μυών να μην επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Η εξέταση δεν διαρκεί παραπάνω από μερικά λεπτά.

Το καρδιογράφημα παρέχει άμεσα και εύκολα πληροφορίες για τις περισσότερες παθήσεις της καρδιάς, και είναι η πρώτη εξέταση που εντοπίζει τυχόν πρόβλημα για περαιτέρω διερεύνηση και έλεγχο με επιπλέον εξετάσεις όπως triplex καρδιάς. Είναι διαγνωστικό μέσο της δεδομένης χρονικής στιγμής, αποτελεί μέρος της καρδιολογικής εξέτασης και θα πρέπει να χρησιμοποείται επικουρικά σε συνδιασμό με την λήψη ιατρικού ιστορικού, την κλινική επισκόπηση, την ακρόαση καρδιάς με το στηθοσκόπιο και το triplex καρδιάς (εφόσον κριθεί απαραίτητο).

Holter Ρυθμού

Το Holter ρυθμού είναι μία μικρή φορητή ηλεκτρονική συσκευή που καταγράφει το ηλεκτροκαρδιογράφημα του εξεταζόμενου για 24 ή 48 ώρες σε συνθήκες της καθημερινής ζωής του. Αποτελείται από καλώδια που καταλήγουν σε ειδικά αυτοκόλλητα τα οποία προσαρμόζονται σε συγκεκριμένες θέσεις στον θώρακα σας.  Με μία ειδική ζώνη το μηχάνημα δένεται στη μέση σας, έτσι ώστε να είναι σταθερό καθώς εκτελείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, καταγράφωντας σε σημειωματάριο τις ώρες κατά τις οποίες π.χ. κάνατε περίπατο ή νιώσατε κάποιο σύμπτωμα.  Κάποιες συσκευές έχουν κάποιο κουμπί που θα σας πει ο γιατρός ότι εφόσον νιώσετε κάποιο σύμπτωμα να το πατήσετε και έτσι θα καταγραφεί στην μνήμη του.

Στην συνέχεια ο καρδιολόγος αξιολογεί τα αποτελέσματα της εξέτασεις βάση των μετρήσεων του Holter σε συνδιασμό και με τις σημειώσεις σας.  Η εξέταση αυτή χρειάζεται σε περιπτώσεις:

 • Αρρυθμιών – Καταγράφεται η αρρυθμία και αξιολογείται κατά πόσο είναι αθώα αρρυθμία ή μια πιο περίπλοκη, που χρήζει περαιτέρω έλεγχο και θεραπεία.  Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνετε ετησίως σε ασθενή με ιστορικό εμφράγματος ή που έχουν χειρουργηθεί σε παιδική ηλικία για συγγενής καρδιοπάθειες.
 • Στεφανιαία Νόσος- Συμβάλλει στον εντοπισμό ισχαιμικών ενδείξεων.
 • Εγκεφαλικό Επεισόδιο – Βοηθά σημαντικά στην πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων καθώς πολλά επεισόδια κοστίζουν την ζωή ή προκαλούν μόνιμη αναπηρία σε ασθενείς που δεν αντιλήφθηκαν τα συμπτώματα  π.χ υπερτασικοί ασθενείς άνω των 70 ετών με επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής.
 • Έλεγχος της αποτελεσματικότητας της χορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής – Εάν λαμβάνετε τακτική φαρμακευτική αγωαγή για αρρυθμίες ή βραδυκαρδίες, η καταγραφή των ενδείξεων του Holter βοηθά τον καρδιολόγο να αξιολογήσει κατά πόσο η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε, χρειάζεται ή όχι τροποποίηση.

Για το χρονικό διάστημα που φοράτε το μηχάνημα Holter  δεν θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο, καθώς δεν θα πρέπει να βραχεί η συσκευή.  Επίσης μην εφαρμόσετε κάποια κρέμα ή λοσιόν σώματος πριν το ραντεβού για την τοποθέτηση της συσκευής Holter καθώς δεν θα είναι σταθερή η επικόληση των ηλεκτροδίων.  Η τοποθέτηση και ρύμιση της συσκευής γίνετε μέσα σε 15 λεπτά και όταν αφαιρείτε στο τέλος της εξέτασης σε 5 λεπτά.

Holter Πίεσης

Η 24ωρη καταγραφή της αρτηριακής πίεσης είναι μια διαγνωστική εξέταση κατά την οποία καταγράφονται οι διακυμάνσεις στην πίεση σας, ενώ κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.  Είναι μία μικρή συσκευή – πιεσόμετρο μέσα σε ένα τσαντάκι κρεμασμένο από τον ώμο σας και το οποίο συνδέεται με μία περιχειρίδα γύρω από το βραχίωνα σας.

Το μηχάνημα καταγράφει μετρήσεις κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάθε 30 λεπτά κατά την διάρκεια της νύχτας.  Πριν πάρει μέτρηση κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο, για να σας ενημερώσει.  Καλό θα ήταν, εφόσον είναι εφικτό, να κρατήσετε ακίνητο το χέρι σας και να καθίσετε.  Στη συνέχεια το πιεσόμετρο φουσκώνει την περιχειρίδα γύρω από τον βραχίονα σας και στην συνέχεια απελευθερώνει τον αέρα όπως και το κανονικό πιεσόμετρο, παίρνοντας την πίεση.

Ο καρδιολόγος κατά την τοποθέτηση της συσκευής θα σας δώσει οδηγίες και θα σας ζητήσει να κρατάτε σημειώσεις με το τι κάνατε στη διάρκεια της ημέρας, πότε πήγατε για ύπνο, πότε ίσως καταγράψατε ότι νιώσατε κάποιο σύμπτωμα κ.λ.π.

Για το χρονικό διάστημα που θα φοράτε το Holter πίεσης δεν θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο καθώς δεν πρέπει να βραχεί η συσκευή.

Η χρήση του Holter αρτηριακής πιέσεως συστήνετε από τον καρδιολόγο όταν θέλει να διαγνώσει ή να εκτιμήσει:

 • Την “Υπέρταση της Λευκής Μπλούζας”– Δηλαδή όταν έχετε αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης μόνο στο ιατρείο και την υπόλοιπη ημέρα είναι φυσιολογικές.
 • Την “Συγκαλυμμένη Υπέρταση”- Δηλαδή, το αντίθετο από την υπέρταση της λευκής μπλούζας, στο ιατρείο έχετε φυσιολογικές τιμές, ενώ εκτός ιατρείου οι τιμές είναι αυξημένες .
 • Την αποτελεσματικότητα της Φαρμακευτικής αγωγής – Να αξιολογηθεί κατά πόσο η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε ελέγχει σωστά την αρτηριακή σας πίεση.
 • Ορθοστατική Υπόταση – Η απότομη πτώση της αρτηριακής πίεσης κατά την εναλλαγή από την καθιστή ή ξαπλωτή θέση στην όρθια.
 • Νυχτερινή υπέρταση – Η πίεση σας ανεβαίνει την νύχτα ή δεν μειώνετε και παραμέει υψηλή και τις νυχτερινές ώρες.
 • Υπερτασική Αιχμή – Ίσως κατά την διάρκεια της ημέρας υπάρχουν στιγμές ξαφνικής αύξησης της αρτηριακής σας πίεσης.

Προληπτικές Εξετάσεις Καρδιάς

Η πρόληψη αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας ενάντια σε οποιαδήποτε πάθηση.  Γνωρίζοντας έγκαιρα και κάνοντας μικρές ή μεγάλες αλλάγές στην καθημερινότητα μας μπορούμε να ελλατώσουμε κατά πολύ την εμφάνιση μιας καρδιακής νόσου.

Προαθλητικός Έλεγχος

Τα τελευταία χρόνια λόγω των πολλών αιφνίδιων θανάτων κατά την άθληση, ακόμα και σε αθλητές που παρακαλουθούνται τακτικά, ο κόσμος έχει αφυπνιστεί και επιδιώκει να κάνει προληπτικό έλεγχο πριν αρχίσει κάποια μορφή άσκησης, ειδικά όταν καποιος είναι αγύμναστος.

Ο έλεγχος αυτός σκοπεύει:

 • Στην διάγνωση πιθανόν επικίνδυνων καρδιαγγειακών νοσημάτων– ο εντοπισμός τους βοηθά στο να αξιολογηθεί το κατά πόσο είναι εφικτό να συμμετέχετε σε κάποια έντονα αθλήματα ή ανταγωνιστικές αθλητικές δραστηριότητες και να προσδιοριστούν κατάλληλοι τύποι άσκησης.
 • Στον έλεγχο της καρδιάς- για δομικά προβλήματα, αρρυθμίες που δεν έχουν “δώσει” ακόμα συμπτώματα, έτσι ώστε ειδικά εάν είστε αγύμναστος η ξαφνική κόπωση να μην έχει απρόοπτα αποτελέσματα.

Ο καρδιαγγειακός έλεγχος περιλαμβάνει:

 • Προσωποποιημένο οικογενειακό ιατρικό ιστορικό
 • Κλινική εξέταση καρδιάς και των μεγάλων αγγείων
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα σε ηρεμία
 • Triplex Καρδιάς και μεγάλων αγγείων (εάν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα)

Καρδιολογικός Έλεγχος στην Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη είναι από τις πιο σημαντικες στιγμές της ζωής σας και επηρεάζει όλο το σώμα σας και ιδιαίτερα το καρδιαγγειακό σας σύστημα.  Εάν υπάρχουν γνωστές καρδιοπάθειες τότε θα παρακολουθηθούν σε σχέση με τις μεταβολές που γίνονται στο σώμα σας.  Σε περίπτωση όμως που προ-υπάρχουν καρδιακά προβλήματα αλλά δεν είναι γνωστά καλό είναι να ανιχνευτούν νωρίς για την καλύτερη αντιμετώπιση τους.

Ο καρδιολογικός έλεγχος που συνίσταται περιλαμβάνει:

 • Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης – για τον εντοπισμό τυχόν υπέρτασης της εγκύου.  Αυτό συμβαίνει όταν η αρτηριακή πίεση της εγκύου είναι 140mmHg  ή υψηλότερη η συστολική και 90mmHg ή υψηλότερη η διαστολική.
 • Κλινική εξέταση – λήψη οικογενειακού ιστορικού και ακρόαση της καρδιάς για την ύπαρξη τυχόν καρδιακών φυσημάτων.
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα- γίνετε για τον εντοπισμό τυχόν διαταραχών στο καρδιακό ρυθμό, αρρυθμίες, ταχυκαρδίες. Επίσης εξετάζεται εάν υπάρχουν υπερτροφίες της αριστερής ή δεξιάς κοιλίας της καρδιάς.
 • Triplex καρδιάς- με την εξέταση αυτή ελέγχονται τα τοιχώματα της καρδιάς, οι βαλβίδες, και η δομή των καρδιακών κολιωτήτων για τον αποκλεισμό συγγενωών καρδιοπαθειών.

Παθήσεις & Συμπτώματα

Στο σύγχρονο ιατρείο μας

 • Καρδιακή Ανεπάρκεια – Αν και πολλές αιτίες μπορεί να σας προκαλέσουν λιποθυμικό επεισόδιο, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το έμφραγμα ή τις αρρυθμίες.
 • Υπέρταση – Η Υπέρταση είναι ασυπτωματική νόσος και η διάγνωση της γίνετε τυχαία με την μέτρηση της πίεσης.  Στις βαριές περιπτώσεις υπέρτασης (κακοήθης υπέρταση) μπορούν να παρουσιαστούν συμπτώματα όπως: έντονος πονοκέφαλος, θόλωση οράσεως, απώλεια συνείδησης,δύσπνοια.
 • Βαλβιδοπάθειες – Αποτελεί κλασσικό σύμπτωμα καρδιακής προσβολής και μαρτυρά κακή κυκλοφορία του αίματος.
 • Αρρυθμίες – Σε συνδιασμό με αδυναμία και ζάλη αποτελεί σοβαρό σύμπτωμα και μπορεί να υποδηλώνει σοβαρή καρδιακή πάθηση.
 • Μυοκαρδιοπάθειες – Εάν απλές καθημερινές ενέργειες όπως να ανεβείτε σκάλες σας κουράζουν ανεξήγητα και ασθαίμενετε τότε επικοινωνήστε με τον γιατρό σας άμεσα.
 • Χρόνιες Παθήσεις του Περικαρδίου – Συνήθως ο βήχας δεν σχετίζετε με τις καρδιακές παθήσεις εάν δεν υπάρχει σχετικός κίνδυνος, εάν όμως είναι επίμονος, με φλέματα ενώ δεν έχετε κρυολόγησει, τότε επισκευτείτε τον γιατρό σας.
 • Στεφανιαία Νόσος – Εάν έχετε πόνο στο στήθος σας που εξαπλώνετε τότε μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιου καρδιακού νοσήματος.
 • Πρησμένα Χέρια, Πόδια – Σημαίνει κατακράτηση υγρών στο σώμα, κάτι που προκαλεί η καρδιακή ανεπάρκεια.

Εάν εμφανίζετε κάποια από τα ανωτέρω συμπτώματα, δεν συνεπάγετε ότι αντιμετωπίζεται απαραίτητα κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.  Παρόλα αυτά θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την διερεύνηση των συμπτωμάτων με τις κατάλληλες εξετάσεις και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεώτερες Εξελίξεις στην Ιατρική, Θέματα για την Υγεία, την Ομορφιά, την Ευεξία – Wellness.

Τελευταία Νέα στην Υγεία- Ανακαλύψτε Συμβουλές και Προτάσεις για Ευζωϊα & Ευεξία

Γίνετε Μέλος του ΙΑΜΑ και βελτιώστε την Υγεία σας Σήμερα!