ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Αρχική/DIAGNOSTICS/ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ2019-05-17T13:43:48+03:00

Project Description

Μοριακός Έλεγχος

Ο Μοριακός Έλεγχος είναι μια σύγχρονη επιστήμη που μελετά σε μοριακό επίπεδο την δομή και τη λειτουργία των ζωντανών οργανισμών, καθώς και τις σχέσεις τους μεταξύ τους και με το περιβάλλον τους, επιτρέποντας έτσι την διάγνωση σπάνιων γενετικών συνδρόμων για τον εντοπισμό ασθενών ή φορέων.

Έλεγχος Θρομβοφιλίας

Με τον όρο θρομβοφιλία, περιγράφεται η προδιάθεση για αρτηριακές και φλεβικές παθήσεις. Μια πλήρης εξέταση αίματος θα δώσει τις απαραίτητες ενδείξεις.

Έλεγχος Κυστικής Ίνωσης

Η ινοκυστική νόσος ή αλλιώς κυστική ίνωση είναι το πιο γνωστό κληρονομικό νόσημα. Πρόκειται για μετάλλαξη σε γονίδιο το οποίο βρίσκεται στο έβδομο χρωμόσωμα. Η διάγνωση γίνεται με τρείς τρόπους:

  • Λήψη δείγματος ιδρώτα
  • Εξέταση αίματος
  • Ένα μικρό τσίμπιμα στη φτέρνα στα νεογέννητα

Έλεγχος Κώφωσης

Η κοινή διαταραχή της κώφωσης οφείλεται κατά 80% σε μετάλλαξη του χρωμοσώματος 21. Η ανωμαλία αυτή εμποδίζει το συγκεκριμένο γονίδιο να παράγει την απαραίτητη πρωτεΐνη που βρίσκεται στον κοχλία. Η διάγνωση γίνεται μέσω ανιχνευτικής εξέτασης (screening) της ακοής.

Έλεγχος HPV

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων έχει τις βάσεις του στο DNA και κάποιες μορφές του μπορούν να προκαλέσουν τα γνωστά σε όλους, κονδυλώματα. Η διάγνωση του έγκειται σε ένα απλό τεστ Παπανικολάου, σε κολποσκόπηση ή σε ειδική κλινική εξέταση στους άντρες.

Υπογονιμότητα

Μοριακός έλεγχος μικροελλείψεων Χρωμοσώματος Υ

Υπηρεσίες στην Διάγνωση

Γενετικά νοσήματα
Γενετικοί δείκτες
Έλεγχος Θρομβοφιλίας
Δεικτών καρδιαγγειακών νοσημάτων
Έλεγχος καρκινικών δεικτών
Μοριακή κυτταρογενετική
Μοριακή μικροβιολογία
Panel γονιδίων / μεταλλάξεων διαφόρων νοσημάτων

Γιατί με αφορά;

Ο έλεγχος των μεταλλάξεων συγκεκριμένων γονιδίων με σύγχρονες μοριακές διαγνωστικές μεθόδους σε αφορά αφορά αν:

• Θέλεις να διαπιστωθεί αν είσαι φορέας κάποιου γενετικού μονογονιδιακού νοσήματος.

• Θέλετε να γίνετε γονείς, για να διαπιστωθεί αν είστε φορείς γενετικού νοσήματος.

• Έχετε ιστορικό οικογενούς καρκίνου.

Τι εξετάζεται

Μεταλλάξεις συγκεκριμένων γενετικών νοσημάτων όπως:

• β-μεσογειακή και δρεπανοκυτταρική αναιμία

• α-μεσογειακή αναιμία

• Κυστική ίνωση

• Θρομβοφιλία

• Νωτιαία μυϊκή ατροφία

• Σύνδρομο εύθραυστου Χ

Προληπτικές Εξετάσεις

Στα πλαίσια της πρόληψης, προχώρησαμε στην δημιουργία ειδικών πακέτων εξετάσεων με κριτήρια που καλύπτουν πλήρως όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.

Ο προληπτικός έλεγχος έχει σημαντικό ρόλο καθώς αξιολογεί την γενική κατάσταση της υγείας του ατόμου,  την ύπαρξη προδιάθεσης για κάποια πάθηση και την έγκαιρη διάγνωση διαφόρων νοσημάτων.

Οι ανάγκες πρόληψης της υγείας του σύγχρονου ανθρώπου και η ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, μας παρέχουν σήμερα σύγχρονα, αξιόπιστα εργαλεία για την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση διαφόρων παθήσεων στο αρχικό τους στάδιο. Γι΄αυτό, το ΙΑΜΑ δημιούργησε και προσφέρει μια σειρά από ειδικές εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προσιτές τιμές, βασισμένες σε διεθνή πρότυπα, οι οποίες καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις σύγχρονες διαγνωστικές απαιτήσεις της προληπτικής ιατρικής. Οι κύριες κατηγορίες των check ups είναι:

Μοριακός έλεγχος θρομβοφιλίας που ανιχνεύει γνώστες μεταλλάξεις σε γονίδια παραγόντων που εμπλέκονται στον μηχανισμό ρύθμισης πήξης του αίματος.  Δείτε Check up Θρομβοφιλίας…
Τα χλαμύδια είναι το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ). Προκαλείται από ένα βακτήριο που είναι γνωστό ως Chlamydia trachomatis και είναι παρόμοια με έκεινη από τη γονόρροια ως προς τον τρόπο μετάδοσης και συμπτωμάτων.  Δείτε Check ups Χλαμύδια-Γονόρροια…

Παθήσεις & Συμπτώματα

Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερο είναι γιατί η πρόληψη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας αλλά και γιατί η πρόσβαση στις εξετάσεις πρόληψης είναι πιο προσιτή.  Έτσι κοινές παθήσεις όπως Ηπατίτιδες, Θρομβοφυλία, Μεσογειακή αναιμία, που εντοπίζονται σε αρχικό στάδιο, αντιμετωπίζονται πολύ πιο εύκολα, ακολουθώντας τα παρακάτω 3 βήματα:

Στο IAMA δημιουργήσαμε για εσάς τον χώρο στον οποίο μπορείτε, γρήγορα, άμεσα και ανθρώπινα να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα της υγείας σας και των επόμενων βημάτων εάν απαιτείται.

Κύρια Προβλήματα που Απειλούν την Υγεία Μας

Υπάρχουν διάφορα νοσήματα, τα οποία δεν είναι συμπτωματικά και συνεπώς “περνάνε” απαρατήρητα και εντοπίζονται όταν πλέον η νόσος έχει προχωρήσει αρκετά.  Οι τακτικές προληπτικές εξετάσεις είναι η πυξίδα μας για την ευζωϊα και την ευεξία.

Ηπατίτιδας B

Θέλει προσοχή καθώς είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη νόσος, διότι είναι πιθανό να εξελιχθεί σε χρόνια λοίμωξη, με αποτέλεσμα την κίρρωση και σε τελικό στάδιο τον καρκίνο του ήπατος.

Ο ιός της ηπατίτιδας Β μεταδίδεται μέσω σεξουαλικής επαφής με μολυσμένο άτομο χωρίς προφύλαξη, μολυσμένης μητέρας στο νεογνό (κατά τον τοκετό), μολυσμένων με αίμα αντικειμένων (σύριγγες, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες). Δεν μεταδίδεται με τρόφιμα, νερό ή τουαλέτα.

Ηπατίτιδας C

Το 15-20% από τους φορείς της νόσου αναπτύσσουν κίρρωση εντός 20ετίας.  Ο ιός της ηπατίτιδας C μεταδίδεται μέσω μολυσμένων αντικειμένων (σύριγγες, ξυραφάκια, βελόνες) και σπάνια μέσω σεξουαλικής επαφής ή από τη μητέρα στο παιδί. Δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο για προφύλαξη από την ηπατίτιδα C αλλά η χρήση αντιϊκών φαρμάκων βοηθά σημαντικά στη θεραπεία της.

Μεσογειακή Αναιμία

Η Μεσογειακή αναιμία, επίσης γνωστή ως Θαλασσαιμία ή νόσος του Cooley, είναι η πιο συχνή κληρονομική μονογονιδιακή διαταραχή της αιμοσφαιρίνης και χαρακτηρίζεται από τη μειωμένη παραγωγή αιμοσφαιρινών και αναιμία. Η αιμοσφαιρίνη είναι η πρωτεΐνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων και αποτελείται από τέσσερις αλυσίδες αμινοξέων, δύο (α) και δύο (β).  Η μεσογειακή αναιμία διακρίνεται σε α-μεσογειακή αναιμία όταν επηρεάζεται η σύνθεση των α αλυσίδων, και σε β-μεσογειακή αναιμία όταν επηρεάζεται η σύνθεση των β αλυσίδων.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεώτερες Εξελίξεις στην Ιατρική, Θέματα για την Υγεία, την Ομορφιά, την Ευεξία – Wellness.

Τελευταία Νέα στην Υγεία- Ανακαλύψτε Συμβουλές και Προτάσεις για Ευζωϊα & Ευεξία

Γίνετε Μέλος του ΙΑΜΑ και βελτιώστε την Υγεία σας Σήμερα!