ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ

Αρχική/DIAGNOSTICS/ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ
ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ2019-05-17T14:18:49+03:00

Project Description

Ακτινοδιάγνωση

Στο ΙΑΜΑ καλύπτεται όλο το φάσμα των απλών ακτινογραφιών, σε όλες τις ανατομικές περιοχές του σώματος.

Ψηφιακή Μαστογραφία

Κλασσικό Ακτινολογικό

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Πανοραμικές – Κεφαλομετρικές ακτινογραφίες

Διαγνωστικές Υπηρεσίες

Ψηφιακή Μαστογραφία

Πλέον, στο Κέντρο μας διενεργείται μόνο ψηφιακή μαστογραφία (η οποία συνταγογραφείται στον ΕΟΠΥΥ), αξιοποιώντας μια ευρεία γκάμα πλεονεκτημάτων, όπως:

  • Ψηφιακό ανιχνευτή από άμορφο σελήνιο (aSe) – που μετατρέπει άμεσα τις ακτίνες Χ σε ψηφιακό σήμα, χωρίς καμία άλλη μετατροπή σε ενδιάμεση μορφή ενέργειας. Λόγω της πατενταρισμένης ψηφιακής τεχνολογίας, αποτελεί τον μοναδικό πραγματικό direct digital μαστογράφο που δίνει εικόνες υψηλής ευκρίνειας.
  • Ιδανικό resolution – που εξασφαλίζει πρώιμη διάγνωση μικροαποτιτανώσεων σε πολύ αρχικό στάδιο.
  • Μεγάλο μέγεθος ψηφιακού ανιχνευτή (24×29 cm) – το οποίο καλύπτει όλες τις περιπτώσεις γυναικών, ώστε να αποφεύγονται συμπληρωματικές λήψεις που αυξάνουν προφανώς την ακτινική επιβάρυνση.
  • Το πατενταρισμένο κυψελοειδές HTC grid – που εξασφαλίζει ειδικά στους πυκνούς μαστούς, καλύτερη διεισδυτικότητα και μείωση της δόσης ακτινοβολίας.
  • Καινοτομικά πίεστρα – που διαθέτουν δυνατότητα κλίσης, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης σε όλο το εύρος του μαστού και ανώδυνη εξέταση.
  • Ευέλικτο σύστημα υπολογιστικά υποβοηθούμενης διάγνωσης (computer aided diagnostics CAD) – το οποίο όχι μόνο επισημαίνει τις ύποπτες περιοχές, αλλά προβάλλει και τα σαφή όρια του περιγράμματος της αλλοίωσης.

Κλασσικό Ακτινολογικό

Στο κλασικό ακτινολογικό, πραγματοποιούνται κάθε είδους ακτινογραφίες για τις διαγνωστικές απεικονίσεις, με την μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

Στο τμήμα αυτό καλύπτεται η ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης στην οποία η μάζα των οστών του σώματος αρχίζει και μειώνεται σταδιακά. Με την μέθοδο της διπλής απορρόφησης φωτονίων (DEXA) πραγματοποιείται η έγκαιρη διάγνωση της πάθησης.

Πανοραμικές – Κεφαλομετρικές Ακτινογραφίες

Οι πανοραμικές- κεφαλομετρικές ακτινογραφίες, είναι χρήσιμο βοήθημα στην οδοντιατρική επιστήμη και είναι σε θέση να διαγνώσουν ανωμαλίες άνω και κάτω γνάθου, των κροταφογναθικών αρθρώσεων των παραρινικών κοιλοτήτων καθώς και κεφαλομετρικών απεικονίσεων.

Προληπτικές Εξετάσεις

Στα πλαίσια της πρόληψης, προχώρησαμε στην δημιουργία ειδικών πακέτων εξετάσεων με κριτήρια που καλύπτουν πλήρως όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.

Ο προληπτικός έλεγχος έχει σημαντικό ρόλο καθώς αξιολογεί την γενική κατάσταση της υγείας του ατόμου,  την ύπαρξη προδιάθεσης για κάποια πάθηση και την έγκαιρη διάγνωση διαφόρων νοσημάτων.

Οι ανάγκες πρόληψης της υγείας του σύγχρονου ανθρώπου και η ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, μας παρέχουν σήμερα σύγχρονα, αξιόπιστα εργαλεία για την έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση διαφόρων παθήσεων στο αρχικό τους στάδιο. Γι΄αυτό, το ΙΑΜΑ δημιούργησε και προσφέρει μια σειρά από ειδικές εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προσιτές τιμές, βασισμένες σε διεθνή πρότυπα, οι οποίες καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις σύγχρονες διαγνωστικές απαιτήσεις της προληπτικής ιατρικής. Οι κύριες κατηγορίες των check ups είναι:

Προτεινόμενες προληπτικές εξετάσεις για άνδρες, από τις πιο βασικές έως και τις πιο λεπτομερής. Οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις όταν πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορούν να δείξουν την αρχή ενός προβλήματος.  Κάνοντας το ετήσιο check up σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας, κάνετε το πρώτο βήμα προς την σωστή ενημέρωση και έγκαιρη πρόληψη.    Δείτε Check ups Ανδρών…
Δεδομένου του απαιτητικού ρόλου της σύγχρονης γυναίκας και της πολυδιάστατης καθημερινότητας της, δημιουργήσαμε προληπτικά πακέτα εξετάσεων για τις γυναίκες, από τα πιο βασικά check up έως και τα πιο λεπτομερή. Οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις όταν πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορούν να δείξουν την αρχή ενός προβλήματος.  Κάνοντας το ετήσιο check up σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας, κάνετε το πρώτο βήμα προς την σωστή ενημέρωση και έγκαιρη πρόληψη.    Δείτε Check ups Γυναικών…
O τακτικός έλεγχος της υγείας των παιδιών είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν των ενηλίκων. Στο ΙΑΜΑ σχεδιάσαμε πακέτα εξετάσεων βασισμένα στις ιδιατερότητες της παιδικής ηλικίας, όπως έντονη αθλητική δραστηριότητα λόγω του παιχνιδιού, πιθανές αλλεργίες – αμυγδαλίτιδες, διατροφική επάρκεια – διαταραχές βάρος, θέματα ανάπτυξης – συγκέντρωσης. Δείτε Check ups Παιδιών…
Οι απαιτήσεις της καθημερινής ζωής, η δουλειά, και οι κάθε είδους δραστηριότητες καταπονούν τον οργανισμό μας.  Το πέρασμα του χρόνου,σε συνδυασμό με τις ορμονολογικές αλλαγές και με τις άστατες διατροφικές συνήθειες πολλές φορές επιδρούν στην υγεία τις οστικής μάζας του οργανισμού.  Κάνοντας τακτικά ένα στοχευμένο check up εντοπίζουμε τυχόν ελλείψεις στον οργανισμό μας.         Δείτε Check up Οστεοπόρωσης…
Ξεκινώντας κάθε μορφή άσκησης, είναι σκόπιμο, να κάνουμε ένα check up για να επιβεβαιώσουμε το επίπεδο της φυσική μας κατάστασης, ειδικά εάν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά εντατικής άσκησης.  Δείτε Check up Προαθλητικό…

Παθήσεις & Συμπτώματα

Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερο είναι γιατί η πρόληψη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας αλλά και γιατί η πρόσβαση στις εξετάσεις πρόληψης είναι πιο προσιτή.  Έτσι κοινές παθήσεις όπως Αναιμία, Καρδιακά νοσήματα, Πίεση, που εντοπίζονται σε αρχικό στάδιο, αντιμετωπίζονται πολύ πιο εύκολα, ακολουθώντας τα παρακάτω 3 βήματα:

Στο IAMA δημιουργήσαμε για εσάς τον χώρο στον οποίο μπορείτε, γρήγορα, άμεσα και ανθρώπινα να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα της υγείας σας και των επόμενων βημάτων εάν απαιτείται.

Κύρια Προβλήματα που Απειλούν την Υγεία Μας

Υπάρχουν διάφορα νοσήματα, τα οποία δεν είναι συμπτωματικά και συνεπώς “περνάνε” απαρατήρητα και εντοπίζονται όταν πλέον η νόσος έχει προχωρήσει αρκετά.  Οι τακτικές προληπτικές εξετάσεις είναι η πυξίδα μας για την ευζωϊα και την ευεξία.

Οστεοπόρωση

Οι ακτινογραφίες της λεκάνης και των ισχίων χρησιμοποιούνται για την εντοπισμό οστικής αραίωσης (οστεοπόρωσης) σε προχωρημένο στάδιο και σαν διαγνωστική μέθοδος των οστεοπορωτικών  καταγμάτων και άλλων οστικών παθήσεων.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεώτερες Εξελίξεις στην Ιατρική, Θέματα για την Υγεία, την Ομορφιά, την Ευεξία – Wellness.

Τελευταία Νέα στην Υγεία- Ανακαλύψτε Συμβουλές και Προτάσεις για Ευζωϊα & Ευεξία

Γίνετε Μέλος του ΙΑΜΑ και βελτιώστε την Υγεία σας Σήμερα!